Sayfalar

28 Ocak 2013 Pazartesi

Ev Yapımı Stüdyo

  Şu sıralar öncelikli konularım arasında yer alan olaylardan biride fotoğrafçılık ve bir stüdyo her şeyin para olduğu günümüzde iyi denebilecek bir stüdyo kurmanın maliyeti 50 bin den başlıyor benimde bu kadar çok param olmadığı için kolları sıvadık.

  Yapımızın en temeli olmazsa olmazımız bir fotoğraf makinesi, ben bir Canon tutkunuyum. Fiyat listesini çıkarmış olduğum stüdyoda Canon 5D MarkIII'e yer vermiştim ülkemizde bu makinenin fiyatı 10 bin tl gibidir.  Çok pahalı gelebilir ancak hayatında eline makine almamış bir kişi bile bu makine ile olağan üstü kareler yakalayabilir.Ancak bu makine çok pahalı şimdilik kenarda dursun.

  İşte bu anda bizi kurtaracak makine Canon 7D sahneye geliyor ülkemizde fiyatı yaklaşık olarak 5 bin lira yaklaşık dedim çünkü bu fiyat yanında verilen ekipman ve üzerindeki lense göre değişe biliyor. (Bu günlerde 5D markII'nin de ucuzladığını görüyoruz ancak mark2 body olarak 5 bintl ediyor. )

  Sıra tripota geldi diyeceksiniz ki hani ev yapımı :) bu tür ürünleri en iyi şekilde ve uygun fiyatlarda ürettikleri için her zaman dışarıyı tercih etmekte yayar var yeri geliyor makineyi olmadık yerlere uzatmamız gereke biliyor onun için güvenilir bir tripot almakta yayar var tabi ki 3 ayağı üzerinde makineyi de sabit tutacak ancak  biraz extrem yaşamak isteriz diye düşündüm.

Lens konusuna girmeyeceğim, herkesin tercih ettiği önerdiği bir lens var ancak kullanım alanına göre lensler o kadar farklık gösteriyor ki aklınız şaşar ancak şunu diyebilirim öncelik olarak stüdyonuzda ne çekeceğinize karar verin. Lens olarak da yaklaşık 3 bin - 5 bin tl arasında bir fiyat çıkacaktır. oldu mu bize 12 bin civarında bir rakam. :)

Karanlık da mı çekim yapacağız ? Bize softbox lazım!

 İşte şimdi başlıyoruz çıkartın alet edevatı :)

  Piyasada 10 bin tl ye de ışık ekipmanı var 100 tl ye de hangisini tercih edeceğiz diye düşünmeye gerek yok cevap belli mahalle nalburu. :)

 Işık ayaklarını da marangozundan temin edebiliriz yada çok cüzi miktarlara satılan tripotlar var onları tercih edebiliriz. Gelelim softboxımızın malzemelerine evinizde bulduğunuz herhangi bir ışık kaynağı, abajurlar, alacağımız spot tarzı ışıklar bizim ihtiyacımız karşılayacakatır. Soğuk ve güçlü bir ışık için spot ışık yada evdeki beyaz renkteki floresan kullanabiliriz. Sıcak için ak kor normal sarı ışık veren ampulleri kullana biliriz.  Sırada softboxımızın kabini geliyor hiçbir çekimde ışık kaynağı nesnenin yada ürünün üzerine tutulmaz bunu yumuşatmak için ışık kaynağımıza bir kabin hazırlamamız gerekiyor bunu aşağıda paylaştım gündelikte kullandığımız şeylerden başka şeyler de çıkabiliyor bunları izlerken defalarca hadi be dedim :)

                                                                                 
Burada 24 çeşit softbox daha var !! :)
  Burada ise ışık kaynağının yapımını anlatıyor.                                                    

El emeği göz nuru bir softbox daha.









En ucuz stabilizer



Bu yöntem ile fotoğraflarınız daha dengeli bir şekilde çekilebilir.

Reflektörsüz olur mu hiç :)
Işığın yetersiz kaldığı durumlarda hayat kurtaran yardımcı ekipmanımız.çok fazla malzeme seçenegi yok aslında hazır satılanlarının da çok pahalı olmamasının yanı sıra kendimizde bu ekipmanı rahatça hazırlayabiliriz hekesinde bildiği gibi aliminyum folyo ile kolayca bir yansıtıcıya sahip olabiliriz.


Stüdyoda amatör olarak takılan ben sizlere aktara bileceğim bilgiler kısaca bu kadar. Sürç-i lisan ettiysek affola. Son olarak da yaralandığım kaynakları ve size de yaralı olması adına birkaç link paylaşacağım.

Yaralı bilgiler 1
Yaralı bilgiler 2
Yaralı bilgiler 3 (lens seçimi)

1 yorum:

  1. Merhaba ben de buna benzer videolar çekiyorum bakmak isterseniz link : https://www.youtube.com/watch?v=CFs708IqOyk

    YanıtlaSil