Sayfalar

13 Şubat 2013 Çarşamba

Her insanla Bir Fotoğraf





 Yeni bir yaklaşım ile karşınızdayız, bu sefer farklılık yaratmak adına , kollarımızı sıvadık geliyoruz.

    Değişik bir düşünce, farklı fotoğraflar, farklı insanlar, tek kare fotoğraf, ikincisi yok değiştirmek yok çirkin güzel kavramı yok. Bu yüzden farkları siz fotoğrafları gördükçe fark edeceksiniz.

  Her fotoğrafta, farklı bir ruh hali, farklı bir düşünce farklı bir bakış açısı.

Biz pazar günü istiklal deyiz ya siz ?????

Facebook sayfamızı beğenin..

2 Şubat 2013 Cumartesi

Reklam Ajansı

Gene ben.. :) farklı yazılarla karşınızdayım önce kısa bir bilgi veriyim.. Geçtiğimiz hafta pek yazmadım işler bir anda yoğunlaştı.. kafamızı bile kaşımaya vaktimiz olmadı.. Bu günkü yazının konu seçimi de bundan reklam ajansı oldu :) Bir şarkı paylaşacağım ve yazıyı bunla okursanız cidden çok keyif alırsınız.. Ben yazarken dinledim.
Reklam ajansı çalışma alanaları.
Reklam denilince akılda çok geniş bir çalışma sahası geliyor. Ben de bu yüzden tercih ettim. :) Her gün aynı işi yapmayı sevmeyen arkadaşlarda öneriyorum. Yapmış olduğumuz işin içerisinde de bir karmaşa söz konusu tabi reklam ajansları da çalışma alanlarına göre farklılık gösterebiliyorlar örneğin ofset baskı üzerine çalışan reklam ajansları, matbaa, açık hava reklam ajansları, promosyon alanında çalışan reklam ajansları, internet reklam ajansları diye bir birlerinden ayrılırlar. Bunları yaptığı işler kısaca

Ofset baskı üzerine çalışan reklam ajansları: dergi, katalog, afiş v.b reklam tasarımlarını matbaaları kullanarak reklam işlerini yaparlar.

Matbaalar: Artık reklam ajansları gibi faaliyet göstermektedir. Gene kitap, dergi, afiş, el ilanı, insert, gazete v.b. baskılarını yapmaktadır. Fakat reklam ajansı gibi uygulamasını yapmamaktadır.

Açık hava reklam ajansları: Genellikle dijital baskı biçimlerini kullanırlar aslında dijital reklam ajansları olarak ta geçerler bunlarda; bilboard, afiş, tabela v.b. reklam araçlarının grafik tasarımını hazırlar ve uygulanmasını sağlar.

Promosyon alanında çalışan reklam ajansları: Genellikle reklam veren firmayı tanıtmak için, gene promosyon ürün hazırlayıp, piyasaya dağılımını sağlayan ajanslardır. Örneğin; karton bardak, kutu mendil, oto kokusu, kalem, ajanda, magnet, ıslak mendil, balon, anahtarlık, rozet v.b.

İnternet Reklam Ajansları: Banner Reklamları, tıklama başı maliyet reklamları , E-Mail Reklamları, Pop up Reklamları, Satış Ortaklığı, İçerik Sponsorlukları , gösterim başına gibi reklam mecralarını kullanarak hizmet vermektedir.

Bunlar genel başlıklar bunun dışında da reklam ajansları birçok faaliyet gösterebiliyorlar. Benimde reklam ajansımdakı görevim web üzerine site yapıyorum ancak bunun yanında görsellerle çalışarak kendimi geliştiriyorum hem tasarım anlamında hemde programların kullanımı. Reklam ajansının başlıkları kısaca bu şekilde..  İyi dinlemeler.. yakında gene burada sizler ile olacağım.. :)